In Memoriam


In Memoriam – Gerrit Huisman

 

Gerrit Huisman was ’s zomers de Fietsverkeersregelaar bij het fietsen van de SSVG.

Gerrit leerden we jaren terug kennen als de echtgenoot van onze voorzitster SSVG, Hilda Viel. Hij stierf 28 januari 2019 op 71 jarige leeftijd aan de ziekte ALS.

Hij was een rustige en goedaardige man die de fietsregeling serieus nam en altijd gereed stond gevraagd en soms ook ongevraagd van advies te dienen.

Zeker v.w.b. de route welke we volgden, hij kende elke weg en paadje als actief wielrenner van Steenwijk en verre omgeving.

We hadden bij de fietsers een teken afgesproken als we een kruising naderden, dan regelde hij alleen of met anderen dat we veilig en als fietscolonne konden oversteken.

Bij de Holland Venetië tocht was hij op z’n best, dan was hij de Wegkapitein en leidde ons, Begeleiders en Deelnemers, door het mooie gebied rondom Giethoorn.

De route had hij dan ook als lid van de Ren- en Tourvereniging Steenwijk zelf uitgezet en leidde ons over de dreven en rustplaatsen naar het eindpunt.

Tijdens de fietstochten maakte hij met Deelnemers en Begeleiders een praatje, om aan het eind van de fietsavonden te helpen bij het stallen van de tandems en de route te evalueren .

We hebben een fijne SSVG-fietser verloren en zullen hem herinneren als een man met fiets- en naastenliefde.

Gerrit Huisman, we zullen hem missen.

(Sierd Tilma)